Az idei tanévben énektanárom, Nagyné Koszta Zsuzsanna segítségével készültem fel a Szent László-év kapcsán meghirdetett énekversenyre, amely nagyon különleges volt számomra. A megtanult dalokat CD-re kellett felénekelni, és a kottákat is el kellett küldeni.

Nagyon vártuk a visszajelzést, amely május végén meg is érkezett. Ekkor tudtuk meg, hogy egy iskolatársammal együtt bejutottunk az országos döntőbe. A döntőig nagyon kevés idő volt a gyakorlásra, ezért minden nap mentem énekelni és gyakorolni Zsuzsa nénihez.

A döntő 2017. június 8-án Budapesten volt a Katolikus Pedagógiai Intézet épületében a Városligetben. Nagyon örültem, mert a családom is elkísért erre a versenyre. Együtt utaztunk Budapestre csütörtökön.

Mikor odaértünk, nagyon kedvesen fogadtak minket. Útbaigazítottak, hogy hol találjuk a próbatermet, a büfét, hol lehet átöltözni. Az emeleten egy kedves idős bácsi mutatta be a saját maga által kitalált fából készült logikai és ügyességi játékokat. A büfében minden nagyon szépen el volt rendezve. Az asztalok felett a következő feliratokat találtam: „szomjúságcsökkentők”, „éhségcsillapítók”, „vércukorszint-növelő” és „torokbalzsamozó”. Mivel induláskor nem tudtam reggelizni, ezért nagyon jól esett a pogácsa és a meleg mézes tea.

A megnyitó időpontja hamarosan elérkezett. Bemutatták a zsűri tagjait, ahol az elnök Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdaléneklő művésznő volt. Nagyon kedvesen biztatták a versenyzőket.

Én a második korcsoportban szerepeltem, ahova az elődöntőkből 12-en jutottunk be. Az 5-ös sorszámot húztam. Amikor leültem a székemre, nagyon izgatott lettem. Az előttem szereplőket szívesen hallgattam, majd amikor én következtem, igyekeztem a tanultak szerint a legjobbat teljesíteni.  Éneklés közben nagyon koncentráltam, de egy kicsit a második dalt darabosan kezdtem el. Amikor befejeztem az éneklést, akkor Szvorák Katalin értékelte az előadásomat. Elmondta, hogy nagyon erős és szép hangom van, ami nagyon jólesett.

Az éneklés után gyönyörűen megterített asztalon szendvicsebéddel várták a versenyzőket. Utána délutánra ígérték az eredményhirdetést. Addig apukámmal játszottam az emeleten a logikai játékokkal. Kedvenc játékom lett a háromdimenziós amőba.

Az eredményhirdetésen mindenkit nagyon megtapsoltunk. Nagy örömünkre az iskolatársam, a 4.b osztályos Mátraházi Barbara különdíjban részesült. Én nem értem el helyezést, viszont kaptam egy oklevelet a döntőbe jutásért és egy szép könyvet, amely Szent László tiszteletére lett kiadva 2017-ben, benne egy CD-vel. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ezen a rendezvényen.

Köszönöm a tanáromnak a felkészítést és szüleimnek a támogatást!

 

                                                                                                    Kun-Szigethy Máté Andor

                                                                                                               6. osztály

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509