Tanévindító gondolatok 2020.09.01.

Még időnként érezhetjük a nyár melegét, mégis ma kezdetét veszi a 2020-21-es tanév. A digitális oktatás befejezése után kezdődött nyári szünet a tegnapi nappal véget ért. Bár a kialakult egészségügyi helyzet korlátozta lehetőségeinket, de azért remélem, jól telt a nyár sok szépélménnyel gazdagodtatok. Magunk mögött hagyjuk a pihenést, a nagymamánál töltött csodálatos nyaralást, a vízpart melletti kikapcsolódást, a napozást, a finom ízletes fagylaltokat, a napközis tábor élményeit, a kalandokkal teli cserkésztábort és kirándulásokat. Mától ismét zajos lesz iskolánk valamennyi osztályterme. A digitális oktatás befejezése után kezdődött nyári szünet a tegnapi nappal véget ért. Bár a kialakult egészségügyi helyzet korlátozta lehetőségeinket, de azért remélem, jól telt a nyár sok szépélménnyel gazdagodtatok. Napközis tábor résztvevőiként sok közös élményben volt része június végén. Augusztusban iskolánk tanulói a 1119. számú Árpád vezér Cserkész Csapat Csapattáborában táboroztak Mátrakeresztesen, Hidegkúton. Köszönjük azon pedagógusok és szülők munkáját, akik segítették a tábori programok sikeres megvalósítását.
A nagyobbak már ismerősként léptek be ma reggel az iskola ajtaján, tudják mi vár rájuk, de a legkisebbek még csak az „Iskolába csalogató” programsorozat keretében, kézműves foglalkozások, nyílt tanítási órák alkalmával ismerkedhettek az iskolával. A mai naptól fogva az igeliturgia keretében megáldott nyakkendő és jelvény viselésével ünnepélyesen is az intézmény kisiskolásai lesztek. Legyetek büszkék arra, hogy már ti is ennek a közösségnek a tagjai vagytok.
A tanító nénik szorgosan készültek tanítványaik fogadására és varázsolták széppé, otthonossá a tantermeket. Az 1., 2. és 4. osztályosok új székeket kaptak., a 3. osztályosok új táblával gazdagodhatnak.
Az önkormányzat jóvoltából elkészült az iskola előtti parkoló. A Teret a Tehetségnek Alapítvány pedig egy kültéri közösségi építménnyel ajándékozta meg az iskola közösségét. Elkészült a park kerítése is.
Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal gazdagították iskolánkat, hozzájárultak a fejlesztések megvalósításához.
Az ötödikesek életében egy új szakasz kezdődik. Felsősök lettetek, új kihívások, új tantárgyak várnak benneteket, új pedagógusok elvárásainak kell majd megfelelnetek. De új osztályfőnökötökre, Anita néni gondoskodó segítségére mindig számíthattok.
A nyolcadikosok az általános iskola utolsó évét kezdik el. Nem lesz könnyű számukra ez a tanév, hiszen döntést kell hozniuk továbbtanulásukat érintően, kompetenciamérés, idegen nyelvi mérés, pályaorientációs mérés is vár rájuk, valamint vizsgázni fognak magyar irodalomból, történelemből és matematikából. Egyes tanulók központi felvételi vizsgát is írnak. Ahhoz, hogy terveik valóra válhassanak, és abban a középiskolában folytathassák tanulmányaikat, amelyben szeretnének, sokat kell tenniük. Tanulás nélkül azonban nem lehet tudáshoz jutni, a tudás pedig elengedhetetlen az életben való boldoguláshoz. Ahhoz, hogy minden tanuló jól vegye az akadályokat természetesen szükséges a család odafigyelése is. A szülői háttér, a biztatás, a noszogatás, a segítségnyújtás, a támogatás, és az a tudat, hogy a szülőkre mindig számíthat a gyermek- talán a legfontosabb tényező.
Kedves Szülők!
Fontos, hogy Önök is ott legyenek gyermekeik minden jelentős eseményénél. A gyermek számára az iskolával együttműködve nyújtott segítség a leghatékonyabb. Mindannyian tudjuk, hogy a személyes példamutatás meghatározó a gyermeknevelésben. Ehhez kívánok nagyon sok erőt Önöknek és bízom abban, hogy együtt örülhetünk majd gyermekeik sikereinek.
Kedves Kollégák! 
Ebben a tanévben is meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy iskolánkban a hitéleti nevelés, az értelmi, érzelmi és testi kultúra fejlesztésének egysége megvalósuljon. Ebben nagy segítséget nyújt az organikus pedagógia, melynek rendszere öt alapérték- az életmozgás, bizalom, a kötődés, a szövetség, és az eszmény- köré rendeződik, amelyek, mint a kerék öt küllője mozgásba lendítik, a kiteljesedés felé viszik a személyiséget. Folytatjuk a családi életre nevelés programot most már három osztályban, Qll módszerrel tanítjuk a német nyelvet a 7.b-ben, működtetjük az iskolakertet, fontosnak tartjuk a kötődésképesség kialakítását, valamint a közösségformálást.
Felelősek vagyunk az iskolában folyó tanulási-tanítási folyamatok magas színvonalának megőrzéséért. Célunk változatlan: a gyermekek keresztény szellemben történő oktatása, nevelése. Megalapozzuk azt, hogy tanulóink a katolikus értékekre építve művelt emberré, szépre, jóra fogékony személyiséggé, Istent és embertársait szerető, tisztességes, emberséges, boldogságra képes emberré váljanak. Ezen törekvésünkben számítunk a lelki vezetőnk,  diakónus atya, a hitoktatók és a mindenható Isten segítségére.
Kívánok munkátokhoz a tanév végéig kitartó erőt, elhivatottságot és
természetesen lelkes, tanulni vágyó, vidám diákokat, offline tanítási napokat!
Szívleljétek meg Böjte Csaba gondolatait:
„Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. (...) Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad”Kedves Kollégák! Mosolyogjatok tanítványaitokra, mert egy kedves mosoly csodákra képes!
Kedves 1. osztályosok!
A mai naptól kezdve már hivatalosan is az iskola tanulói közösségéhez tartoztok.Életen át tartó tanulásra buzdítalak benneteket! Biztos vagyok benne, hogy a tanító nénik segítségével könnyedén tanuljátok meg a betűket, játékosan fedezitek fel a számokat és megannyi örömteli percet fogtok átélni itt a katolikus iskolában. Kívánok nektek az egész tanévhez sok kitartást, szorgalmat, türelmet, egészséget, és megannyi örömteli pillanatot!
 Viselkedjetek példamutatóan és tanuljatok szorgalmasan, hogy méltó tagjai lehessetek katolikus iskolánknak.
Böjte Csaba gondolataival kívánok nektek eredményes tanévet:
Légy kíváncsi magadra! Te egy hihetetlenül értékes mobil vagy. Benned hatalmas értékek vannak, és csak nyomogasd a gombokat, csodálkozzál rá: jé, én ezt is tudom, ehhez is értek, azt is meg tudom tanulni. Most minden, mindenki azt akarja, hogy te figyeljél rá... Én azt akarom, hogy figyeljél önmagadra, és fedezd fel azt a virágot, gyümölcsöt, melyet kis magként beléd rejtett el a teremtő Isten”
  Nagy Piroska igazgatóa
 • DSCF6715 (Medium).JPG
 • DSCF6716 (Medium).JPG
 • DSCF6718 (Medium).JPG
 • DSCF6719 (Medium).JPG
 • DSCF6720 (Medium).JPG
 • DSCF6721 (Medium).JPG
 • DSCF6722 (Medium).JPG
 • DSCF6723 (Medium).JPG
 • DSCF6724 (Medium).JPG
 • DSCF6726 (Medium).JPG
 • DSCF6729 (Medium).JPG
© 2017 II.János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.