Mint minden évben, az idén is izgatottan vártam a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót. Egyrészt a lelki feltöltődés miatt, amire nagy szükségünk van ebben a rohanó világban. Másrészt azért, mert az egész családom részt vehetett a találkozón.

A jó időért, valamint a szerencsés hazaérkezésért kértük Isten segítségét: közös imával kezdtük a napot Guruz Balázsné Katika közreműködésével.

A gyerekeknek külön programot szerveztek, ők a „Gyerekmaroson” töltötték a napot. Bevallom, sokat aggódtam, mert kisebbik gyermekem először volt távol idegenek között, és természetesen én is tipikus anya vagyok és minden gondolatom a gyerekJ Nagyobbik lányom már otthonosan mozog a Gyerekmaroson, negyedik éve vesz részt a találkozón.

Miután elköszöntünk a gyerekektől, a Plébániakertbe vonultunk, ahol Hedvig és Mirjam domonkos nővérek tartottak előadást az igazságról. Elgondolkodtató volt hallani, hogy mi emberek csak saját magunk körül forgunk, és milyen nehéz meglátni az igazságot.

Az idén a fakultációk helyett más program mellett döntöttünk. Komppal átkeltünk a Dunán, Visegrádon megtekintettük a Királyi Palotát, amely visszavarázsolt bennünket Mátyás király korába. Lelkileg feltöltődve, testileg viszont a sok gyaloglást megérezve érkeztünk vissza Nagymarosra.

A délutáni szentmisét Varga Lajos püspök atya mutatta be, aki felhívta a figyelmet az ember szűklátókörűségére, és arra, hogy kell egy külső erő, hogy megtaláljuk az utunkat. Sellye Jenő dalai elbűvöltek bennünket. A szentmise végén bevonultak a gyerekek, akik fáradtan, de büszkén keresték a felnőttek tekintetét. A nap zárásaként a gyerekek is vásárolhattak egy kis vásárfiát. Rengeteg élménnyel, új barátságokkal gazdagodva szálltak fel az autóbuszra, és természetesen végigbeszélték a hazavezető utat!

Köszönjük Kati néninek és Szabó Margit néninek, valamint Attila atyának a közreműködést!

 

                                                                                                    Sulyokné Rubint Ágnes

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509