A Teret a Tehetségnek Alapítvány tagjai nagyot álmodtak. Szerettek volna egy délutánt, amikor egy kicsit együtt vannak a családok, anélkül, hogy utazniuk kellene, illetve egy kis pénzt is igyekeztek gyűjteni, hisz az oktatásra sosem elég a ráfordítható költség.

Kulturális programot és sport programot is terveztünk, kiegészülve rendőrségi- és tűzoltó bemutatóval, illetve egészségügyi szűréssel. Ehhez kapcsolódtak olyan vállalkozók, akik lufit, vattacukrot, tetoválást, csillámtetoválást, fagylaltot is árultak.

Első olyan alkalom volt, amikor az intézmény minden tagintézménye képviselte magát. Az Angyalkert Katolikus Óvoda nagycsoportosai Mary Poppins egyik betétdalára táncoltak, a kisebbek pedig Tavaszköszöntő műsorukkal kápráztattak el bennünket. A mátramindszenti tagintézmény Erkel: Hunyadi László című operájának Palotás zenéjére mutatták be koreográfiájukat, de még focicsapattal is képviselték magukat.

A Haraszti ikrek fantasztikus népdal éneklésével nyitottuk meg a délutánt, de szerepelt Mészáros Artúr szintetizátoron, az iskola 4. a. osztályának lányai modern tánccal mutatkoztak be, volt tanítványaink Szőke Bálint Szmilek Jázminnal, míg Gubányi Patrik Kacsák Brigittával fergeteges társastánc produkcióval készültek. A meglepetés a Duci főzőcsapat bemutatója volt, ahol ezek a hölgyek igen jó hangulatot varázsoltak közénk. Ezek után Molnár Zsófia egykori tanítványunk gyönyörű népviseletében táncházat vezetett az ott jelentkezőkkel.

A sport részben Gál Gyulának tartozunk köszönettel, hogy az ökölvívó szakosztálya megmutatta a tudását, de voltak thai bokszosok, és MMA bemutatósok. Csákiné Szakács Krisztina testnevelőnk női fociban bizonyította, hogy a nők is tudnak ám labdába rúgni. A kolléganő vezette a Sportcsarnokban spontán szerveződő focibajnokságot, ahová szülők is beálltak. A program végén felnőtt, gyerek váltóverseny zárta a napot.

Hálás szívvel köszönjük a Fekete családnak, hogy segítségükkel a Sportcsarnokot térítménymentesen igénybe vehettük. Feketéné Antal Márta ötleteivel, munkájával, adományaival emelte a nap színvonalát. Köszönettel tartozunk Kecskés Attilának, Nagy-Majdon Józsefnek, Letovai Zoltánnak, Falatka Kenyér Kft-nek, a Dóra Bt-nek, Tamás Istvánnénak adományaikért, segítségükért. Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a napot!

                                                                                                                           Gulyás Teréz

                                                                                                                       kuratórium elnöke

 

0 (Medium).jpg1 (Medium).jpg4 (Medium).jpg5 (Medium).jpg6 (Medium).jpg7 (Medium).jpg8 (Medium).jpg9 (Medium).jpg10 (Medium).jpg11 (Medium).jpg13 (Medium).jpg22 (Medium).jpgDSC_8182 (Medium).jpgDSC_8185 (Medium).jpgDSC_8198 (Medium).jpgDSC_8206 (Medium).jpgDSC_8219 (Medium).jpgDSC_8275 (Medium).jpgDSC_8285 (Medium).jpgDSC_8344 (Medium).jpg_DSC0079 (Medium).jpg

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509