Ebben a tanévben a 3.a osztály Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban volt háromnapos osztálykiránduláson május 29-31. között.
 
Az indulás előtti napon már nagyon izgultunk, hogy bepakoltunk-e mindent. Vajon milyen lesz a három nap anya és apa nélkül…
 
Három és fél óra utazás után megérkeztünk a közvetlenül a Balaton partján levő táborba.
 
A szállás elfoglalása után, még ebéd előtt a játszótér játékait is kipróbálhattuk. 
A délutánt a Balaton-parton napozással és fürdéssel töltöttük. A víz még kicsit hideg volt, de jó móka volt pancsolni benne. 
Azon versengtünk, hogy ki tud minél több és nagyobb kagylót gyűjteni!
 
Vacsora előtt városnéző kisvonattal jártuk be Fonyódot: felmentünk a kilátóhoz, ahonnan gyönyörű táj tárult elénk. Elmentünk a hajókikötőbe, ami még igen csöndes, kihalt volt.
Mi megtöltöttük élettel a partot!
A hétfői napot sok játékkal zártuk.
 
A második napon a délelőtt gokartozással, trambulinozással és sok-sok játékkal telt. 
Jót versenyeztünk a gokartpályán, sokat nevettünk.
 
 Ebéd után jött a várva várt fürdés a tóban (a víz már sokkal kellemesebb hőmérsékletű volt), iszapdobálással, hattyúetetéssel, napozással kiegészítve.
 
Vacsora után még sokat játszottunk (fociztunk, csocsóztunk, a népi játszótéren voltunk),  moldvai táncházban vehettünk részt.
 
A harmadik nap reggelén elbúcsúztunk a tábortól, de a Balatontól még nem…
 
Utunkat Keszthely felé kezdtük meg, ahol megnéztük a Helikon Kastélymúzeumot, a gyönyörű parkját, valamint a Hintókiállítást. 
A Festetics-kastély termei különböző színekben pompáztak, tele voltak szebbnél szebb bútorokkal, festményekkel, szobrokkal, porcelánokkal. 
Az osztály nagy részének a könyvtár tetszett a legjobban!
A Hintókiállításban a legjobb az volt, hogy volt egy kocsi, amire mi is ráülhettünk!
 
Innen Tihanyba mentünk, ahol először a Tihanyi Bencés Apátsággal és az ott található interaktív kiállítással ismerkedtünk meg. 
Nagyon szép volt az apátsági templom, aminek altemplomában megnézhettük I. András király sírhelyét és az apátság alapítólevelének másolatát is.
 
Az ajándékok vásárlása után már csak egy program maradt hátra:
 a Levendula Ház Látogatóközpont interaktív kiállításában és a vetített filmekben a levendulától kezdve,  a kecskekörmön át, a tihanyi emberek és a természet együttéléséről,  a vulkánok működéséig mindenről szó esett. 
A legérdekesebb talán az volt, amikor a „működő vulkán belsejébe” is bejutottunk. 
Még sétáltunk a Belső-tó partján, szaladgáltunk a természetes anyagokból készült mini labirintusban, majd elindultunk haza…
 
Megérkezéskor kicsit megtréfáltuk a szülőket – elbújtunk a buszon, majd egyszerre felugrálva integettünk nekik -, amin mindenki jót nevetett.
 
Bár végig nagyon hiányoztak az otthoniak (s úgy gondoljuk, hogy bőven elég volt a szülőktől távol töltött két éjszaka), nagyon jól éreztük magunkat a három nap alatt. 
 
Nagyszerű helyeken jártunk, sok élménnyel gazdagodtunk!
 
 
Bakos Botond – Bánszegi Áron – Fazekas Lili – Mede Marcell 3.a osztályos tanulók
 

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509