Helye: Boldog Gizella terem

Ideje: csütörtök 14:00-15:30

Résztvevők: felső tagozatról bárki jöhet

Vezető: Volek Krisztina

„A művészet a vallás társa, és kalauz az Istenhez vezető úton; olyan, mint egy romantikus szivárvány, amely a földtől és az emberi szívtől a végtelenbe ível.”

/Szent II. János Pál pápa/

A szakkör a képzőművészet iránt érdeklődő diákok számára alakult. Legfontosabb célunk a gyakorlati munkánk során a megfigyelésen alapuló pontos rajzolás, a különböző grafikai eljárások megismerése, tudatos alkalmazása. A ceruza, a szén, a kréta, a festékek mellett kipróbáljuk a tust, a pácot, a sokszorosító eljárások közül papírmetszet készítésére van lehetőségünk. Egyik kedvenc anyagunk az agyag, ennek plasztikai megmunkálásához mindig lelkesen fognak hozzá a gyerekek. Reprodukciókon keresztül tanulmányozzuk a képzőművészet legszebb műveit. Hagyománnyá vált, hogy a rajzszakkörösök készítik el az iskola interaktív adventi kalendáriumát. Rajzpályázatokon sikeresen vesznek részt a diákok, kaptak díjat városi és egyházmegyei versenyről egyaránt.

A diákok sikeresen vesznek részt különböző rajzpályázatokon, városi és egyházmegyei versenyeken egyaránt szereztek már díjat.

 

 

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509