Teret a Tehetségnek Alapítvány

Alapítványunkat 5 alapító tag, egy külső jogi segítő 2010. február 10-én alapította azzal a céllal, hogy az akkori Erkel Ferenc Általános Iskola, majd az ott tanuló diákokat átvevő általános iskola „külső segítője” legyen. Ezt az Alapító okiratot 2013. május 15-ével módosítottuk, hogy   a  II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulóit, tanárait segítsük céljainkkal, munkánkkal.

Az alapítók létrehozták az alapítványt, amelyet 7 kuratóriumi tag, illetve a 3 felügyelőbizottsági tag működtet. Az alapítók, a kuratórium és a felügyelőbizottság pedagógusokból és szülőkből áll.

Céljainkról röviden: az intézménnyel jogviszonyban álló tanulók oktatási, nevelési, személyi, tárgyi feltételeinek a támogatása. Támogatjuk a művészeti nevelést, tehetséggondozást, közösségfejlesztést, nyelvoktatást, informatikai képzést, környezettudatos és egészséges életmódra nevelést, a szabadidő értelmes eltöltését, diáksportot, továbbtanulást.

Az alapítvány , csak a befolyt anyagi lehetőségeket tudja tovább osztani. Bevételeink támogatásokból, jótékonysági bálok bevételeiből, pályázati pénzekből, illetve az adók gyűjthető 1 %-ából ered. Rendszeresen és vagy/ nagy összegekkel évek óta támogat bennünket Dr. Bercsényi Lajos és felesége, Fekete Tibor, Kecskés Attila, Nagy-Majdon József, Samuele Maina.

Az első tanévtől megalapítottuk „Az évfolyam legtehetségesebb diákja” címet, amit azóta minden évben kiadunk. Ezt a címet meg lehet pályázni. A pályázati lapok beérkezése után dönt a kuratórium a felügyelő bizottság egyetértésével a cím odaítéléséről, melyben az iskolai tanulmányi munka mellett a különböző versenyeredmények lesznek a döntőek. A múlt tanévben alapítottuk az újabb címeinket „Az alsó tagozat legeredményesebb sportolója!”, „A felső tagozat legeredményesebb sportolója!”. Számunkra is meglepő volt, milyen tehetséges gyerekek járnak iskolánkba, hiszen igazán elismerésre méltó versenyeredményeket láthattunk az oklevelek tanúsága szerint, sőt egyes tanulóink nemcsak egy, de több sportágban is jeleskedtek még országos szinten is. Bizony ezen címek odaítélése nem könnyű feladat! Igyekszünk mindig az eredmények tekintetében, a legjobb tudásunk szerint és pártatlanul dönteni.

2013. júniusában az ÉMÁSZ-pályázatán 300.000 Ft-ot nyertünk, melyhez 90.000 Ft-ot téve a múlt tanév 1. félévében az úszásoktatást tudtuk intézményünkben finanszírozni.

2013. novemberében Dr. Peresi Klára 300.000 Ft-ot adományozott az alapítványuk számára, melynek felhasználása kötött számunkra.

A 2013/2014-es tanévben támogattuk a II. János Pál Pápa napokat, az alsó tagozatos képességfejlesztő versenyt, sőt a megyei versenyek legjobbjait is díjazásban részesítettük az általunk alapított”Az évfolyam legtehetségesebb tanulója”, „Az alsó tagozat legtehetségesebb sportolója!”és a „Felső tagozat legtehetségesebb sportolója!” címeinken kívül. A 2014/2015-ös tanév elején projektort ajándékoztunk az iskolának, hogy minél színvonalasabb oktatást tudjon megvalósítani.

Bárki, ha a céljainknak megfelelő írásos kérelemmel fordul felénk, azt  mi kuratóriumi ülésen megfontoljuk és döntünk a támogatás odaítéléséről.

Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassák az adójuk 1 %-ával alapítványunkat, hogy minél több kérelmet tudjunk a továbbiakban támogatni. Adószámunk:18023051-1-12. Köszönjük előre is!

 

Jótékonysági báljainkon rendszeresen fellépnek jelenlegi és volt növendékeink, akikre minden alkalommal rendkívüli büszkeséggel tekintünk, hogy mennyire tehetségesek! A rendezvényeinket megtisztelik még intézményünk pedagógusai, iskolánkhoz közelálló fellépők és támogatóink  is, emelve a rendezvényünk színvonalát.

          Gulyás Teréz                              

                                                                                                                                   kuratórium elnöke

 • DSCF6715 (Medium).JPG
 • DSCF6716 (Medium).JPG
 • DSCF6718 (Medium).JPG
 • DSCF6719 (Medium).JPG
 • DSCF6720 (Medium).JPG
 • DSCF6721 (Medium).JPG
 • DSCF6722 (Medium).JPG
 • DSCF6723 (Medium).JPG
 • DSCF6724 (Medium).JPG
 • DSCF6726 (Medium).JPG
 • DSCF6729 (Medium).JPG
© 2017 II.János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola

II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola | 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1 | Tel: 32/418-082 | E-mail: titkarsag.bterenye@ekif-vac.hu | OM: 201509 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.